Gymnastiek

Vanaf groep 3 krijgen de kinderen krijgen gymles van hun eigen leerkracht of de vakleerkracht in de gymzaal naast de school. Tijdens de lessen dragen de kinderen een korte broek met T-shirt of een gympak. In de groepen 3 t/m 8 zijn gymschoenen verplicht. Gymmen op blote voeten veroorzaakt en verspreidt voetwratten en voetschimmels. Vandaar deze regel. Op sokken of kousen gymmen is vragen om ongelukken. Ook dat mag dus niet. Laat de kinderen geen sieraden of horloges meenemen naar de gymles i.v.m. kwijtraken en veiligheid. Wanneer er niet meegedaan kan worden aan de gymlessen, moet u dit aan de leerkracht vertellen of uw zoon of dochter een briefje meegeven. 


De groepen 1 en 2 hebben elke dag bewegingsonderwijs op het rooster staan. Met goed weer spelen de kleuters op het schoolplein met allerlei materiaal. Er kunnen ook spellessen buiten gegeven worden. Kinderen zijn zo spelenderwijs bezig met het leren omgaan met anderen (delen met andere kinderen), afspraken maken (op je beurt wachten) en zelf (kleine) problemen op te lossen (wanneer de leerkracht er niet steeds naast staat). Bij slecht weer gymmen we in de kleuterspeelzaal. Daarbij geven we spellessen of gebruiken we groot materiaal (zoals de klimtoren, glijbaan, kast, ladder) en klein materiaal zoals blokjes, touwtjes, ballen en hoepels. Kleuters gymmen in een hemd en onderbroek (of in gymkleding) en op gymschoentjes (liefst zonder veters of elastiek i.p.v. de veters). 

 

Sportdag gr. 8

Voor groep 8 wordt er in juni een “Olympische dag” georganiseerd. In de nieuwsbrief kunt u de juiste datum lezen. De inhoudelijke organisatie ligt bij de vakleerkrachten lichamelijke oefening die aan de Viaanse scholen verbonden zijn.

Agenda

maandag 25 maart–studiedag, de kinderen zijn vrij;

dinsdag 26 maart - groep 5-6 Kunst Centraal - bezoek Lunet a/d Snel

maandag 1 t/m donderdag 4 april: schoolvoetbaltoernooi

vrijdag 12 april - Koningsspelen

dinsdag 16 t/m donderdag 18 april: cito groep 8

donderdag 18 april: Paasviering

vrijdag 19 april t/m zondag 5 mei: vakantie

woensdag 8 t/m vrijdag 10 mei: kamp groep 8