Gymnastiek

Vanaf groep 3 krijgen de kinderen krijgen gymles van hun eigen leerkracht of de vakleerkracht in de gymzaal naast de school. Tijdens de lessen dragen de kinderen een korte broek met T-shirt of een gympak. In de groepen 3 t/m 8 zijn gymschoenen verplicht. Gymmen op blote voeten veroorzaakt en verspreidt voetwratten en voetschimmels. Vandaar deze regel. Op sokken of kousen gymmen is vragen om ongelukken. Ook dat mag dus niet. Laat de kinderen geen sieraden of horloges meenemen naar de gymles i.v.m. kwijtraken en veiligheid. Wanneer er niet meegedaan kan worden aan de gymlessen, moet u dit aan de leerkracht vertellen of uw zoon of dochter een briefje meegeven. 


De groepen 1 en 2 hebben elke dag bewegingsonderwijs op het rooster staan. Met goed weer spelen de kleuters op het schoolplein met allerlei materiaal. Er kunnen ook spellessen buiten gegeven worden. Kinderen zijn zo spelenderwijs bezig met het leren omgaan met anderen (delen met andere kinderen), afspraken maken (op je beurt wachten) en zelf (kleine) problemen op te lossen (wanneer de leerkracht er niet steeds naast staat). Bij slecht weer gymmen we in de kleuterspeelzaal. Daarbij geven we spellessen of gebruiken we groot materiaal (zoals de klimtoren, glijbaan, kast, ladder) en klein materiaal zoals blokjes, touwtjes, ballen en hoepels. Kleuters gymmen in een hemd en onderbroek (of in gymkleding) en op gymschoentjes (liefst zonder veters of elastiek i.p.v. de veters). 

 

Sportdag gr. 8

Voor groep 8 wordt er in juni een “Olympische dag” georganiseerd. In de nieuwsbrief kunt u de juiste datum lezen. De inhoudelijke organisatie ligt bij de vakleerkrachten lichamelijke oefening die aan de Viaanse scholen verbonden zijn.

Agenda

woensdag 22 mei: Bag2School

vrijdag 24 mei: meimarkt 16:30-19:30 uur

maandag 27 mei: schoolfotograaf

dinsdag 28 mei: groep 1/2 activiteit Kunst Centraal in speellokaal

woensdag 29 mei: juffendag

donderdag 30 mei: Hemelvaartsdag - de kinderen zijn vrij

vrijdag 31 mei: vrij

donderdag 6 juni: groep 3/4 activiteit Kunst Centraal in speellokaal

maandag 10 juni: 2e Pinksterdag - vrij